Aquest clip educatiu va adreçat a nens/es d’infantil i cicle inicial.
Al vídeo es pot observar una simulació d’un dia sencer de treball dels escombriaires, en el qual recullen tots els residus classificats en diferents contenidors i els destinen a la deixalleria. La veu que explica el procés de recollida pertany a un nen, la qual cosa fa que els infants se sentin més identificats i així captar la seva atenció.
És un bon recurs per conscienciar als nens/es que cal classificar a casa per posteriorment abocar als diferents contenidors segons del residu que es tracti, ja que és un aspecte molt important a tenir en compte en la nostra societat. Com també el fet de no malgastar els diferents materials per tal de conservar el nostre medi, perquè la majoria de productes provenen d’ell.
Aquest clip pot tenir diverses aplicacions dins l’aula com, per exemple, obrir un Centre d’Interès a partir de la visualització del vídeo, amb el qual es poden realitzar activitats com:
- Obrir un debat en el que els nens/es expressin la seva experiència amb el reciclatge.
- Fer de la classificació de residus un hàbit en la vida quotidiana dels nens/es, realitzant aquesta acció a l’aula, a casa...
- Reutilitzar diferents materials per tal que se n’adonin que no s’ha de malgastar innecessàriament aquest, i també que sàpiguen que la majoria de brossa que llencen pot ser reciclada per utilitzar-la posteriorment.
- Fer una petita representació a l’aula en la qual cada nen pot adoptar el paper d’un material determinat, i així agrupar-se segons el material que representin.
- Realitzar una sortida guiada a la deixalleria per tal que els nens/es puguin observar, conèixer i explorar, de manera real, el lloc on es destinen els residus que es classifiquen.
- ...
Les àrees que es treballen amb aquesta proposta són diverses. Amb l’objectiu principal d’aquest clip, s’emmarcaria l’àrea de descoberta de l’entorn ja que es tracta de conscienciar-los de la importància que té aquest i, per tant, cal cuidar-lo. Dins de la mateixa àrea, es treballa una capacitat matemàtica com és la classificació.
L’altra àrea que es treballa és la de comunicació i llenguatges a l’hora que els nens/es verbalitzen la seva vivència amb aquest tema.
Esperem que sigui del vostre gust i interès el nostre clip, i que en pugueu fer-ne un bon ús d’aquest.
Realitzat per: Mabel Agüera, MªCruz Garzón, Cristina Gómez, Natalia Martín i Mª del Carmen Moreno.
És un vídeo molt elaborat i ben explicat. Serà molt útil per ensenyar als nens/es la importància del reciclatge en la vida quotidiana.
ResponEliminaEl clip educatiu que heu elaborat és un recurs molt adient per treballar amb nens i nenes d’infantil i de parvulari. Tracta de manera molt planera el reciclatge i introdueix als infants l’important que és que cuidin el medi ambient.
ResponEliminaM’ha agradat molt! Felicitats
Moltes gràcies per totes les vostres aportacions!
ResponEliminaNenes quina currada!!!!
ResponEliminaPenso que us a portat una gran feinada, però el resultat és molt bo!
Enorabona!
Moltíssimes gràcies a totes!
ResponEliminaLa veritat és que sí, és una bona feinada! Però estem molt satisfetes del resultat final.
Crec que és un bon clip educatiu perquè els nens/es prenguin consciència de la importància d'aquest tema en la nostra societat i perque aprenguin a estimar i a respectar el medi que els envolta.
Gràcies noies pels vostres comentaris!!
ResponEliminaSí, al final ens va quedar bé, però... ens va costar eh!!! sobretot abans de comprar el trípode, us en recordeu noies?? No hi havia manera d’aguantar la càmera sense que es mogués ni un mil•límetre!!